skip to Main Content

Over ons

Ruim veertig jaar Van Berkel Accountants

Berkenrodestraat
Van Berkel Accountants is sinds jaar en dag gevestigd aan de Berkenrodestraat in Haarlem. Een statig hoekpand waarin vele oude stijlelementen terug te vinden zijn. Het pand is in de loop der jaren veranderd en uitgebreid, maar vele originele details zijn zorgvuldig bewaard gebleven. Dit geeft een warm kantoor-aan-huis-gevoel waardoor klanten makkelijk binnen lopen.

Eind jaren zestig van de vorige eeuw startte Piet van Berkel een bescheiden kantoor aan de Haarlemse Lorentzkade. Zoon Leo stond hem van meet af aan bij. Na zijn studie stapte hij bij zijn vader in het bedrijf. Kort daarna betrokken vader en zoon het huidige kantoorpand aan de Berkenrodestraat. De overname van accountantskantoor Vollenga bracht veel extra bedrijvigheid en het kantoor breidde zich drastisch uit.

Uitbreiding en ontwikkeling
Sinds het begin van de vorige eeuw is er veel veranderd. Onder toeziend oog van Leo, die intussen het kantoor van zijn vader overnam, zijn alle werkzaamheden volledig geautomatiseerd. En het bedrijf is inmiddels veel breder van opzet. Niet langer uitsluitend accountancy en administratie, maar ook advies op commercieel en fiscaal gebied, bij erfenissen, erfopvolging, het omzetten van vennootschappen of het starten van een bedrijf.

Specialismen
Anno 2011 heeft Van Berkel Accountants veertien medewerkers. Breed geschoold, met allen hun eigen specialisme. Er zijn twee volledig bevoegde accountants en het kantoor is aangesloten bij de NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants). Het management is inmiddels aan de derde generatie begonnen. Niet langer een Van Berkel aan het roer, maar dat merkt eigenlijk niemand.

Derde generatie
Sinds 31 maart 2010 is Van Berkel Accountants in handen van Arie van der Wal. Arie kwam als stagiair binnen en is nooit meer weggegaan. Lag zijn hart in eerste instantie vooral bij de automatisering, gaandeweg kreeg hij steeds meer gevoel voor accountancy. Leo zag in hem een waardig opvolger. En na het behalen van zijn AA certificering, was de rest slechts formaliteit. Onder het bewind van Arie professionaliseert Van Berkel Accountants verder. Blijven voldoen aan de eisen van de branchevereniging is zijn voornaamste zorg. Maar met zijn IT-hart krijgt ook verdere automatisering zijn volle aandacht. Arie ziet de mogelijkheden, Van Berkel Accountants blijft zich ontwikkelen.

Back To Top